Sorin Brătoi, noul manager al Spitalului Schitu: urmărim diversificarea gamei de servicii și acreditarea

770

Sorin Brătoi este noul manager al Spitalului de Psihiatrie Cronici Schitu Greci. Medicul a trecut cu brio azi și de ultima probă a concursului.

Director medical al Spitalului de Psihiatrie Schitu Greci  timp de două mandate și manager interimar de la alegerile parlamentare când managerul Marius Iancu a fost ales deputat de Olt , Sorin Brătoi este noul manager al uneia dintre cele mai moderne unități medicale din țară. Astăzi acesta a trecut cu brio și de ultima probă a concursului- cea de interviu, fiind singurul candidat înscris.

Noul manager va avea un mandat de trei ani în fruntea unităţii medicale. La Schitu sunt tratați pacienți cu  atacuri de panică, depresie, tulburări de alimentaţie, ADHD, schizofrenie, alcoolism, dependenţe de droguri sau de Internet şi jocuri de noroc, pe scurt bolile psihice. Iar Oltul nu stă rău în statistici la acest capitol, demențele fiind pe primul loc, iar consumul de droguri în creștere.

https://realitateaoltului.ro/2017/07/28/spitalul-de-la-schitu-se-extinde-ce-a-dus-la-aceasta-decizie/

Spitalul de Psihiatrie de la Schitu Greci este unul dintre cele mai moderne din țară, însă conducerea continuă să facă investiții pentru a transforma unitatea medical într-una etalon. Intenția noului manager este aceea de a diversifica gama de servicii oferite la Schitu. „Spitalul Schitu este primul spital din județ care a obținut acreditarea CoNAS (n.r.. Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor) în 2014 în primul ciclu de acreditare, iar obiectivul nostru este să obținem acreditarea și în ciclul II, fiind programați în septembrie 2020, evaluare ce se întinde pe mai mulți ani și de care depinde primirea banilor de la bugetul de stat prin încheierea de contract cu casa de asigurări de Sănătate pentru decontarea serviciilor medicale prestate. Până acum am tratat eșecuri terapeutice din anii ’70- ’80- ’90, cum după 1990 serviciile terapeutice s-au diversificat, și unitatea noastră urmărește diversificarea gamei de servicii medicale pe care să le ofere pacienților, prin extindere și înființarea de noi compartimente.”, a declarat noul manager pentru Realitatea Oltului.