Mihai Tudose anunță creșteri uriașe în economie

44
Ministrul Economiei Comertului si Turismului, Mihai Tudose participa la Reuniunea Reprezentantilor Ministerului Economiei Comertului si Turismului din Reteaua Externa, organizata de Ministerul Economiei Comertului si Turismului, in Bucuresti, luni, 6 iulie 2015. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Premierul Mihai Tudose a venit în Parlament, la invitația PNL, pentru a prezenta starea economiei românești și a explicat că România va depăși gradul de creștere economică asumat în programul de guvernare. El a explicat că se asumase o creștere de 5,2%, dar aceasta va fi mai mare și anume de 5,8%.

”Creșterea economică de 5,8% este dată de organismelele europene. Dacă nici asta nu este o economie care merge, atunci nu știu? Creșterea economică asumată pentru anul acesta a fost de 5,2%. Ne cerem scuze că am depășit-o și va fi mai mare. Este evidențiat și recordul de investiții străine. Conform obiectivului asumat în programul de guvernare creșterea economică începe să se resimtă în buzunarul românilor. Creșterea medie a salariului este de 14,3%, pensia reală a crescut, numărul șomerilor înregistrați a ajuns la cea mai mare cifră de după 1996, creșterea producției îndustriale a fost de 80%, față de 1% în aceeași perioadă a anului 2016.