CCD Olt caută profesori pentru… profesori

531
foto: arhivă

Casa Corpului Didactic Olt organizează în această perioadă selecție pentru formatori și programele de formare în noul an școlar. Cei care doresc să le predea colegilor se pot înscrie în perioada 1- 4 septembrie.

https://realitateaoltului.ro/2017/06/16/mii-de-profesori-inapoi-pe-bancile-scolii-cursuri-si-in-vacanta/

Anual, peste o mie de cadre didactice din Olt urmează unul sau mai multe cursuri de formare profesională, fie că au nevoie de credite pentru gradații de merit, orice mobilitate sau evaluarea anuală, fie pentru dezvoltarea profesională. Oferta Casei Corpului Didactic Olt este stufoasă, pentru noul an școlar având deja avizate peste 50 de cursuri.

De voie, de nevoie, profesorii se întorc în bănci pentru a-și continua formarea profesională. Pentru ei, CCD Olt caută formatori. Și a lansat selecția privind constituirea corpului de formatori și elaborarea Ofertei de formare pentru anul școlar 2017 – 2018. Sunt invitate să participe la selecție cadre didactice din învățământul preuniversitar din județul Olt care îndeplinesc următoarele condiții: studii universitare cu diplomă de licență și/sau master; cel puțin gradul didactic II; demonstrează deținerea de competențe în domeniul tematic al programului de formare; deține certificat de formator; vechime de minim 6 ani în învățământ; calități de comunicare, adaptabilitate la lucrul în echipă; abilități practice de operare pe calculator; programul de formare propus corespunde criteriilor de calitate.

Profesorii interesați se pot înscrie în perioada 1- 4 septembrie, putând transmite documentele solicitate în format electronic. CCD va face selecția candidaților pe 5 septembrie, zi în care se va publica și rezultatul.