Georgiana pleacă astăzi spre Germania. Începe tratamentul pentru VIAȚĂ

178

Georgiana Selea, fetiţa pentru ajutorul căreia s-a mobilizat nu numai judeţul Olt, ci numeroşi oameni de bine şi autorităţi, va începe în sfârşit tratamentul ce-i poate salva viaţa. Ea va pleca marţi spre una dintre cele zece clinici din lume unde se efectuează radioterapia cu protoni.

„Atunci când îti privesti viata şi reuşeşti să găseşti acele mici fragmente care te fac să zâmbesti răsare un sentiment de multumire şi recunoştință! Multumesc tuturor persoanelor care s-au implicat pentru a reuşi în această grea încercare pentru noi. Datorită vouă am reuşit! Georgiana va pleca marți spre Germania ! Miercuri se vor face primele investigații după care va urma radioterapia cu protoni de care are mare nevoie! MULȚUMIM! Să aveti o viață frumoasă aşa cu ați reuşit să o faceți pe a fiicei mele Georgiana! Vă iubim oameni cu suflet mare!”, este mesajul familiei Selea, postat pe pagina de socializare a Georgianei, drept mulțumire pentru toți cei care au oferit ajutor.

Ministerul Sănătății a alocat banii necesari tratamentului Georgianei Selea la o clinică germană, suma de 32.550 lei, fonduri ce acoperă tratamentul, transportul cu avionul și cazarea într-un apartament al clinicii. Tratamentul va fi efectuat la Clinica Rinecker Proton Therapy Center din Munchen.

Georgiana a fost diagnosticată cu o tumoră la nivelul hipofizei. Anul trecut, pe 24 mai, a fost operată la Spitalul Marie S. Curie, fiindu-i îndepărtată hipofiza. I-a fost afectată vederea și, cel mai grav, fata a rămas şi cu un rest tumoral. Acum, fata trebuie să urmeze o radioterapie cu protoni.

Pentru salvarea vieții Georgianei, a fost organizată o campanie umanitară fără precedent: târg  caritabil, marșul elevilor pe străzile Slatinei, spectacol caritabil pe esplanadă, copacul cu jucării, iar numeroși copii au mers din clasă în clasă la școlile din municipiu și au bătut la ușile agenților economici și instituțiilor publice pentru a strânge banii necesari tratamentului. Astfel, împreună am reușit, demonstrând că se poate!