Continuă EXODUL magistraţilor: unii se pensionează, alții solicită transferul

182

În timp ce instanțele se vaită că duc lipsă de personal, zeci de magistrați vor să plece din sistem. Din Olt, încă doi judecători cer eliberarea din funcție, iar altul solicită insistent transferul.

Nu mai puțin de 45 de procurori şi judecători au făcut cereri de pensionare, urmând ca solicitările să se discute în şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii de mâine.

https://realitateaoltului.ro/2017/07/21/judecatorul-gheorghe-marusca-a-iesit-la-pensie/

Printre ei, au depus cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, Georgeta Istrate și Tudorel Slujitoru, judecători la Tribunalul Olt.

https://realitateaoltului.ro/2017/02/15/procurorii-olteni-fac-cat-doi-cat-munceste-un-procuror-din-olt/

Dacă Tribunalul Olt pierde patru magistrați, și după pensionarea judecătorului Gheorghe Maruşcă, dar și eliberarea din funcție a fostei președintă Carmen Marinescu (condamnată definitiv pentru corupție la 8 ani de închisoare), un alt magistrat solicită insistent transferul.

https://realitateaoltului.ro/2017/05/29/la-judecatoriile-si-parchetele-oltene-nu-e-inghesuiala-la-sefie-judecatorii-nostri-migreaza-spre-dolj/

Judecătoarea Otilia Chiriță de la Tribunalul Olt, Secția penală, fost procuror-șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a solicitat de mai multe ori plecarea la o instanță superioară- Curtea de Apel București, Tribunalul București sau la Curtea de Apel Pitești, funcție de locurile vacante.

Și de data aceasta cererea i-a fost respinsă, pe ordinea de zi a ședinței CSM de mâine figurând și nota Direcției resurse umane şi organizare nr. 12947/2017 privind contestaţia formulată de doamna CHIRIŢĂ OTILIA, judecător la Tribunalul Olt, împotriva Hotărârii Secției pentru judecători nr. 778/27.06.2017 prin care i se respinge transferul judecătorului cu grad de curte de apel.