Concursul european de traducere, la start

60

În 2014, Slatina se putea mândri cu  câștigătoarea „Juvenes Translatores“, un concurs la care participă licee din 28 de state membre ale Uniunii Europene. Pentru a repeta performanța, liceele oltene își pot înscrie elevii începând cu data de 1 septembrie.

Pentru a promova învățarea limbilor străine și profesia de traducător, la nivel european se desfășoară un concurs, la care participă elevi de la licee din 28 de state membre, selectate prin tragere la sorți.  În urmă cu trei ani, Slatina se putea mândri cu un rezultat de excepție, câștigătoare din partea României fiind Andreea Săndiță, elevă la Colegiul Național Radu Greceanu Slatina.  Anul trecut, niciun liceu din județul nostru nu a fost selectat, iar pentru ca anul acesta Oltul să figureze pe harta celor mai buni elevi cu aptitudini de traducători, liceele din județ se pot înscrie în concurs de la 1 septembrie până pe 20 octombrie.

Ministerul Educației Naționale a anunțat organizarea celei de-a XI-a ediții a concursului „Juvenes Translatores“, proiect pentru promovarea traducerii și a multilingvismului în rândul elevilor. Testele se vor desfășura în 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene. Concursul se va desfășura în data de 23 noiembrie, ediția 2017 fiind deschisă elevilor din învățământul secundar născuți în 2000.

Abilitatea de a vorbi limbi străine reprezintă un factor important pentru tinerii care intră pe piața muncii, angajatorii căutând în mod activ candidați multilingvi, capabili să se adapteze și să reușească într-un mediu internațional, motivează organizatorii importanța acestei competiții școlare.