Interviu pentru directoratul școlilor fără conducere

195

21 de candidați sunt intervievați astăzi la Inspectoratul Școlar Județean Olt în vederea detaşării în interesul învăţământului în funcţiile de director şi director adjunct vacante.

Noul an școlar bate la ușă, iar după două runde de concursuri pentru desemnarea directorilor și directorilor adjuncți mai sunt încă vacante 20 de posturi la nivelul județului Olt. Pentru desemnarea conducerilor, Inspectoratul Școlar Județean Olt desfășoară astăzi un interviu, potrivit noii metodologii emise de ministerul de resort.

21  de candidțai s-au înscris pentru a susține interviul, unii vizând aceeași unitate, iar pentru cinci unități nu s-a înscris niciun candidat (școlile Dobrețu, Făgețelu, Mihăești, Grădinile și Buna Vestire Grădinari).

Potrivit metodologiei, prioritate pentru a fi desemnați viitorii directori sunt candidații admiși la concursul trecut, însă nepromovați, apoi admişii concursului de anul trecut care nu s-au mai înscris în acest an, apoi cei care au promovat cel puţin două probe la concursuri şi apoi cei care nu au participat la niciun concurs. Condiţia principală este ca toţi să fie experţi în management educaţional.

La concursul de luna trecută au fost scoase 88 de posturi- 70 de directori plini și 18 de adjuncți. Deşi s-au înscris 103 candidaţi, au fost şi unităţi la care fotoliul de director nu a atras niciun cadru didactic. La altele, niciun candidat nu a promovat examenul. Aşa se face că doar 69 de şcoli din judeţ s-au ales cu directori noi numiți prin concurs.

20 de școli oltene nu au directori. Vezi care sunt