Biblioteca din Caracal, restaurată cu fonduri europene

245

Biblioteca Municipală „Virgil Carianopol” din Caracal va fi modernizată și dotată pe bani europeni. Contractul de finanțare a fost semnat, iar lucrările vor fi demarate în scurt timp.

Plimbați dintr-un sediu în altul până în 2002 când autoritățile au decis ca biblioteca să funcționeze într-o clădire de pe strada Iancu Jianu, caracalenii iubitori de carte vor avea parte de acum înainte de un sediu modern și dotat corespunzător. Primăria Caracal va reabilita sediul actual al bibliotecii municipale cu fonduri europene, proiectul vizând restaurarea, consolidarea, echiparea și dotarea clădirii ce găzduiește un fond de carte de 75.000 de unități.

Proiectul ce va fi realizat cu fonduri nerambursabile, în valoare de peste 10,2 milioane de lei, a fost deja semnat, administrația municipală sperând să demareze cât mai curând lucrările estimate la 33 de luni.

„Săptămâna trecută, primarul municipiului Caracal, domnul Liviu Radu, a semnat contractul de finanțare a proiectului de reabilitare a bibliotecii din localitate. În scurt timp vor începe lucrările de modernizare și consolidare a Bibliotecii municipale „Virgil Carianopol” din Caracal. Finanțarea proiectului este nerambursabilă, din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5, în valoare de 102 miliarde de lei vechi. Contractul a fost deja semnat de conducerea Primăriei municipiului Caracal, dar și de reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. „, a anunțat primăria.

Biblioteca din Caracal a fost înființată în 1936, în librăria fraților Mărculescu, de-a lungul timpului fiind mutată în mai multe locații. În 1998, Consiliul local a hotărât ca Biblioteca orăşenească să poarte numele poetului caracalean, Virgil Carianopol.