TRAGEDIE S-a înecat în lacul fostului preot Costinel Alecsandrescu

1792

Un adolescent din Tufeni s-a înecat astăzi într-un lac din localitate. Corpul neînsuflețit al minorului a fost găsit în apa lacului de scafandri Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt. În ciuda manevrelor de resuscitare, adolescentul nu a mai putut fi salvat. El a fost declarat decedat de medicul de pe ambulanță.

Tragedia a avut loc în jurul orei 15.00. Tânărul în vârstă de 15 ani se afla împreună cu un prieten într-o barcă pe lacul de agrement din localitate. Accidental, adolescentul, care nu știa să înoate, a căzut din barcă. Prietenul său nu a putut interveni pentru a-i acorda primul ajutor pentru că nici el nu știa să înoate. Acesta a sunat la 112 și a alertat autoritățile.

Scafandrii ISU l-au găsit pe copil după 15 minute de căutări. trupul acestuia se afla pe fundul lacului. În ciuda manevrelor de resuscitare, inima copilului nu a mai putut fi repornită. După zeci de minute de eforturi, echipajul de pe ambulanță a declarat decesul.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a afla cum au ajuns minorii cu arca pe lacul de agrement în care adolescentul și-a pierdut viața.

Potrivit localnicilor, lacul de agrement cu dimensiunea de 20×20 metri și o adâncime de patru metri, aparține fostului director al Ansamblului profesionist ,,Doina Oltului,, Costinel Alecsandrescu.