Fostul primar al Caracalului, condamnat la închisoare

321

Fostul primar al Caracalului, Gheorghe Anghel, a fost condamnat, astăzi, de magistrații Tribunalului Olt, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul ce vizează finanțarea ilegală a echipei de fotbal FC Caracal”. La aceeaşi pedeapsă a fost condamnat și fostul director al IGO SA Caracal, Stelian Veselin, fostul președinte al clubului de fotbal, întimp ce pentru Victor Buzatu, judecătorii au decis să execute după gratii o pedeapsă de doi ani. Magistrații au mai decis condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare și a fostei contabile a societății, Artemiza Pisică, sora fostului ministru al Agriculturii și Finanțelor Traian Remeș, dar și achitarea lui Cristian Georgescu, fost angajat al Gărzii Financiare. În ceea ce-l privește pe cel inculpatul Petre Neacșu, el a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare.

Magistrații Tribunalului Olt au decis să respingă solicitarile inculpaților  de schimbare a încadrării judiciare care ar fi presupus pedepse mult mai mici.

Judecătorii au mai decis recuperarea prejudiciului creat de inculpații prin obligarea acestora la plata acestuia. Astfel, rAnghel Gheorghe şi Veselin Stelian, sunt obligați, în solidar, la plata sumei de 2.965.456 lei despăgubiri civile către Primăria Municipiului Caracal. O,  Veselin Stelian la plata sumei de 1.636.641 lei reprezentând despăgubiri civile către SC IGO SA Caracal, prin lichidator judiciar SC PHEONIX SPRL şi, în solitar cu Pisică Artemiza, la plata sumei de 586.734 lei reprezentând despăgubiri civile către SC IGO SA Caracal, prin lichidator judiciar SC PHEONIX SPRL. Judecătorii îi mai obligă pe inculpaţii Veselin Stelian şi Botezatu Victor, în solidar, și la plata sumei de 204.850 lei, reprezentând despăgubiri civile către SC IGO SA Caracal, prin lichidator judiciar SC PHEONIX SPRL. În vederea recuperării sumetelor stabilite ca debite, judecătorii au dispus menţinerea sechestrul asigurator dispus în cauză asupra bunurilor aparţinând inculpaţilor: Veselin Stelian – un apartament în suprafaţă de 64, 3 mp. situat în Caracal şi un autoturism Renault Clio şi Botezatu Victor: apartament în suprafaţă de 77, 11 mp. Situat în Caracal, autoturism Daewoo Cielo, teren în suprafaţă de 1949 mp. situat în comuna Vlădila, teren, curţi, construcţii şi arabil împreună cu casă de locuit în suprafaţă de 176 m.p. situat în com. Vlădila Nouă jud. Olt, ambele înstrăinate fiilor acestuia la data de 28.12.2012 conform contractului de vânzare 1757/28.12.2012.

Sentinţa nu este definitivă, inculpaţii având dreptul să o atace cu apel la Curtea de Apel Craiova.