Solicitare de URGENȚĂ! Un elicopter al MAI a intervenit pentru stingerea unui incendiu

239

Un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne a fost solicitat să intervină, în această dimineață, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit încă de marți după-amiaza la litiera dintr-o pădure de pin negru de Banat.

Incendiul a izbucnit ieri după-amiază, iar, peste noapte, la fața locului au rămas pompierii militari pentru a supraveghea zona, până la suplimentarea efectivelor ce acționează în vederea stingerii incendiului, ale cărui focare sunt izolate pe culmea unui versant greu accesibil.

Pentru a stabili aria de manifestare, focare și posibilitățile de propagare, pompierii din cadrul ISU Mehedinți au efectuat recunoașterea din aer cu elicopterul SMURD.

„În această dimineață, peste 60 de salvatori militari și zece lucrători silvici s-au deplasat în zona afectată, pe raza Ocolului Silvic Târnița, în locul numit Vârful lui Stan, pentru a interveni la stingerea incendiului de pădure. De asemenea, a fost solicitat un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere de tip Bambi Bucket, din cadrul Inspectoratului General de Aviație din MAI, pentru a sprijini eforturile de stingere ale salvatorilor de la sol”, a declarat Raluca Tîrcă, purtător de cuvânt al ISU Mehedinți.