Pe cine finanțează Primăria Slatina și pentru ce. Istoria Slatinei, pe peliculă și-ntre coperți

625
Fotografii realizate de George Pițulescu în cadrul proiectului Iubim Slatina, finanțat de primărie

690.000 de lei pune la bătaie Primăria Slatina în acest an slătinenilor cu spirit inițiativ care doresc să deruleze diverse proiecte, finanțarea fiind nerambursabilă. 21 de proiecte au primit girul comisiei, din 37 depuse, cea mai mare sumă revenind proiectului de realizarea a unui film documentar despre municipiu și a unui album-foto, adevărate cărți de vizită pentru orice slătinean.

Sport, cultură, activități sociale sau educative, proiecte realizate nu de către autorități, ci de orice cetățean sau ONG cu spirit inițiativ apt să deruleze anumite activități prin care Slatina să fie promovată, cu toate și-au găsit loc pe lista de investiții a administrației municipale, care acordă din 2010 fonduri nerambursabile pentru proiecte de interes local. Anul acesta, primăria a pus la bătaie o sumă ceva mai mică- 700.000 de lei, doar 21 din cele 37 de proiecte depuse fiind aprobate și urmând să primească și girul aleșilor locali pentru a fi finanțate.

În funcție de respectarea criteriilor impuse, s-au alocat sume cuprinse între 4.000 de lei și 150.000 de lei, grosul proiectelor referindu-se șa promovarea urbei prin fotografii sau paginile unor cărți/reviste.

Cea mai mare sumă va fi alocată în acest an proiectului inițiat de către Asociația Culturală Amprente Oltene, cunoscutul doctor în istorie Aura Grosu, fostă șefă a Secției de Istorie și Artă a Muzeului Județean Olt punându-și profesionalismul în slujba urbei și realizând o carte de vizită a municipiului, foto și video, care să cuprindă evoluția în timp a așezării de pe malul Oltului în cei 650 de ani de atestare documentară (împliniți în ianuarie 2018). Astfel, filmul documentar și cartea-album „Vârstele Slatinei” vor fi realizate atât în limba română, cât și în engleză pentru a putea fi oferit de către oficialități delegațiilor străine. Filmul prezenta în 90 de minute evoluția Slatinei din preistorie până astăzi, iar albumul va fi tipărit în 1050 de exemplare.

Iată proiectele ce vor primi anul acesta finanțare de la primărie: