Patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale pentru elevii români

81

Elevii români s-au descurcat excelent la cea de-a XXIV-a ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) și s-au întors acasă cu patru medalii. Concursul s-a desfășurat la Ljubliana, în Slovenia, în perioada 10-15 iulie.

România a cucerit trei medalii de aur prin Costin Andrei Oncescu, elev la Colegiul Național “Dinicu Golescu” din Câmpulung, Tamio Vesa Nakajima, elev la Liceul Vocațional Pedagogic “N. Bolcaș” din Beiuș, și Andrei Popa, elev la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” din Vaslui.

A patra medalie, cea de argint, a fost adjudecată de către Andrei Costin Constantinescu, elev la Liceul Internațional de Informatică din București.

La acestă ediție, – la care au participat 58 de concurenți din 14 țări – România a cucerit cele mai multe medalii, locul al doilea fiind ocupat de către elevii din Polonia. Lotul a fost însoțit și coordonat de prof. Dan Pracsiu (team leader) și Daniel Posdărăscu (deputy leader), student și fost olimpic internațional, multiplu medaliat la competițiile de profil.