INCREDIBIL A încasat bani pe numele unui mort. Administratorul unei societăți din Caracal, cercetat pentru delapidare

155

Polițiștii cercetează pentru delapidare un bărbat din Caracal, administrator al unei societăți comerciale, bănuit că ar fi încasat bani pe numele unei persoane decedate, dar și că ar fi plătit mai puțin pe un imobil și un teren decât în acte. El a fost plasat vineri sub control judiciar.

Peste 320.000 de lei este prejudiciul pe care estimează polițiștii olteni că l-a creat un bărbat din Caracal societății comerciale pe care o administrează. În vârstă de 49 de ani, șeful unui hotel din fosta capitală a Romanațiului este cercetat pentru infracțiunea de delapidare, vineri Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal dispunând măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

“În fapt, bărbatul, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, din municipiul Caracal, județul Olt, ar fi ridicat din casieria societăţii, în perioada decembrie 2014-noiembrie 2015, suma totală de 190.324 lei, documentele justificative care au stat la baza înregistrării acestor operaţiuni economico-financiare fiind dispoziţiile de plată semnate doar de acesta, iar scopul plăţii fiind restituire aport către acționarul societății, care figurează ca decedat. De asemenea, în anul 2011, respectiva societate comercială, prin administratorul său,  a încheiat două contracte de vânzare-cumpărare a unei suprafeţe de teren şi a unui imobil, contra sumei totale de 45.000 euro. Astfel, deşi în contractul de vânzare-cumpărare, încheiat în faţa notarului public, se menţionează efectuarea în totalitate a plăţii, în evidenţele contabile ale societății comerciale figurează doar încasarea sumei de 15.000 euro, pentru restul sumei încasate de 30.000 euro (130.611 lei) nefiind întocmite documente justificative”, arată un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.