PERFORMANŢĂ RĂSPLĂTITĂ 35 de elevi premianți din Olt, câștigători ai taberei sociale gratuite. LISTA

249

Elevi din nouă localități ale Oltului, fruntași la învățătură, vor pleca GRATUIT la finele acestei luni în tabăra socială organizată de Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană de Tineret și Sport Olt la Călimănești- Căciulata.

35 de elevi din 63 sunt câștigătorii taberei sociale din acest an organizată prin DJTS Olt. Fruntași la învățătură, elevi din clasele II- XI din unități de învățământ din Perieți, Izvoarele, Izbiceni, Găneasa, Mărgineni Slobozia, Movileni, Vitănești (comuna Sârbii Măgura), Corabia și Caracal, proveniți din familii cu posibilități materiale reduse, se vor bucura în perioada 29 iulie- 3 august de o tabără gratuită la Călimănești- Căciulata.

Elevii vor fi însoțiți de trei cadre didactice. Ei au fost selectați pe baza venitului mediu lunar pe membru de familie (până la 50% din salariul minim brut pe economie), mediei 10 la purtare sau calificativul Foarte Bine, departajarea fiind făcută în funcție de mediile generale din ultimul an școlar încheiat, performanțele sportive și performanțele artistice.

Surprinzător este faptul că deși numărul familiilor cu venituri mici care nu-și permit să-și trimită copiii cu rezultate bune la învățătură în tabere este destul de mare, puține sunt unitățile școlare care au accesat acest program.