REVOLTĂTOR Trei ani cu suspendare pentru viața unui copil

253

Magistrații Judecătoriei Slatina au decis, astăzi, condamnarea medicilor Mircea Tusciuc şi Paul Iancu la trei ani și jumătate cu suspendare pentru infracțiunea de omor din culpa. Aceștia au fost puși sub acuzație în urmă cu nouă ani, în urma decesului unui copil care  a murit după ce a fost tratat de aceștia pentru o fractură. Decizia nu este definitivă.

Medicii Mircea Tusciuc și Paul Iancu și-au aflat astăzi,pentru a treia oară, sentința în dosaru în care sunt judecați pentru omor din culpa, după moartea unui copil de noua ani, din Șerbănești, tratat de ei pentru o fractură la mâna stângă. Decizia care nu este definitivă și vine după nouă ani în care dosarul s-a plimbat de mai multe ori între instanța de fond, Tribunalul Olt și Curtea de Apel și au fost pronunțate mai multe hotărâri.

Judecătorii slătineni au decis, pe lângă condamnarea celor doi la trei ani și jumătate de închisoare cu suspendare, și plata unor daune material și morale de peste 150.000 euro către părinții copilului mort.

Medicul Mircea Tusciuc a fost condamnat, initial, la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare, iar Paul Iancu a primit doi ani de detenţie, tot cu executare. Decizia a fost luată în iulie 2013 și a fost contestată la Curtea de Apel Craiova de inculpaţi. Magistraţii Craioveni au decis să retrimită dosarul spre judecare la Slatina. După menținerea condamnării inițiale, dosarul a ajuns la aceiași instanță și a fost retrimis spre rejudecare.

Cei doi medici au fost puși sub acuzație, după ce pe 23 mai 2010, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, doctorul Paul Iancu, medic de gardă la Spitalul Judeţean Slatina, nu l-a examinat corespunzător pe Cristian Grigore, în vârstă de 9 ani, din Şerbăneşti, care se prezentase pentru îngrijiri medicale cu ambulanţa. Magistrații au decis că acesta, a stabilit, în mod eronat, diagnosticul.

În sarcina colegului său, Mircea Tusciuc, judecătorii au reținut că nu a acordat îngrijirile medicale necesare copilului pe perioada internării şi a decis, în mod inoportun, externarea sa. Băiatul a fost reinternat în aceeaşi zi, iar în dimineaţa , pentru că starea sade sănătate se agravase, medical Mircea Tusciuc a decis amputarea mâinii stângi. Din păcate nici această intervenție nu a mai putu să-I salveze viața micuțului care a murit din cauza septicemiei.