Procurorii îl vor după gratii pe primarul de la Izvoarele. Află de ce îl acuză

962

Primarul comunei Izvoarele, Florian Constantin, va fi prezentat în această după-amiază judecătorilor de la Judecătoria Slatina cu propunerea de arestare preventivă. Acesta a fost reținut aseară de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina pentru mai multe fapte penale: abuz în serviciu, șantaj, ultraj și instigare la abuz în serviciu. Edilul a intrat în vizorul anchetatorilor în urma unei sesizări făcute de către secretarul primăriei conduse de Florian Constantin.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au dispus continuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 iulie 2017, a suspectului CONSTANTIN FLORIAN, la data faptelor primar al com. Izvoarele, jud. Olt, pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, prev. şi ped. de art. 207 C.pen., ultraj, prev. şi ped. de art 257 alin. 1 C.pen., purtare abuzivă, prev şi ped de art. 296 C.pen. şi instigare la abuz în serviciu, prev şi ped de art. 47 C.pen. rap la art 297 C.pen., cu aplic art. 38 C.pen.

Din ordonanţele întocmite de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia:

„Începând cu luna octombrie 2016, numitul Constantin Florian a început să o ameninţe pe numita Zorlescu Mihaela-Aurelia, secretar al unităţii administrativ teritoriale Izvoarele, pentru a o determina pe aceasta să pună viza de control financiar preventiv propriu pe documente de plată, care nu respectau dispoziţiile Ordinului Ministrului Finanţelor Publice nr. 923/2014.

Constrângerea exercitată de către suspect s-a manifestat, atât prin efectuarea de ameninţări directe, cu un rău pe care persoana vătămată l-ar fi suportat în situaţia în care persoana vătămată nu-şi punea viza de control financiar preventiv propriu pe documente de plată, ameninţări efectuate în mod direct ori prin persoane interpuse, cât şi prin întocmirea de referate având ca scop declanşarea unor pretinse acţiuni disciplinare, cu privire la persoana vătămată.”

Suspectului Constantin Florian i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 14 iulie 2017 Judecătoriei Slatina, cu propunere de arestare preventivă.