Primarul din Izvoarele, sub control judiciar

166

Magistraţii Judecătoriei Slatina au respins, în această seară, solicitarea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile a primarului comunei Izvoarele, Florian Constantin. Judecătorii au decis plasarea acestuia sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia lor nu este definitivă.

Pe durata controlului judiciar, primarul din Izvoarele trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală precum şi la judecătorul de drepturi şi libertăţi care a dispus măsura ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată judecătorul de drepturi şi libertăţi cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea, conform programului stabilit sau ori de câte ori este chemat.

Edilul comunei Izvoarele, Florian Constantin, a fost reţinut aseară, pentru 24 de ore fiind acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă judecătoria Slatina de şantaj, ultraj, purtare abuzivă şi instigare la abuz în serviciu. Potrivit acestora, edilul ar fi ameninţat-o cu bătaia pe secretara primăriei pentru că a refuzat să vizeze de legalitate documente de plată care nu respectau dispoziţiile legale.

Potrivit unui comunicat de presă  al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, faptele s-ar fi petrecut începând cu luna octombrie 2016. Anchetatorii susţină că primarul ar fi demarat procedurile pentru sancţionarea secretarei primăriei care refuza să-i ducă la îndeplinire dispoziţiile verbale, ameninţând-o că o dă afară.

Surse din anturajul anchetatorilor susţin că femeia l-ar fi înregistrat pe edil în momentul în care îi cerea să facă lucruri ilegale şi când o ameninţa cu bătaia sau darea afară din serviciu pentru că nu făcea ce i se spunea.