TERIBILISM PENAL Doi sportivi caracaleni riscă să ajungă în spatele gratiilor. Află ce au făcut ei de au ajuns la poliţie

224

Tinerii caiacişti I­onuţ Alexandru Ciocîrlie şi Ionel Cristinel Triţă de la Clubul Sportiv Municipal Caracal riscă să ajungă după gratii, fiind acuzaţi de distrugere. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii argeşeni, cei doi împreună cu un amic din comuna Budeasa au distrus, în urmă cu două luni, 13 autoturisme de pe o stradă din localitatea amintită. Totul s-a întâmplat pe perioada în care tinerii erau cayaţi la baya sportivă din Budeasa, în vederea participării la Regata Internaţională a României pentru Juniori. Întreaga scenă a fost filmată de camerele de supraveghere ale primăriei.

I­onuţ Alexandru Ciocîrlie şi Ionel Cristinel Triţă ambii în vârstă de 17 ani, din comuna drăghiceni şi, respectiv, Deveselu, împreună cu amicul lor din Budeasa, judeţul Argeş, au fost trimisi in judecata pentru distrugere.  Potrivit procurorilor, ei sunt cei care se fac răspunători de distrugere a 13 autoturisme prin zgâriere şi înţeparea anvelopelor. Este vorba de 4 autoturisme Volkswagen, 3 O­pel, 3 Audi si cate un Logan, ARO si Skoda, toate parcate pe o stradă din localitate. Ca să fie treaba completă, pe unul dintre Audi au jucat X şi 0, iar pe altul au scrijelit un organ sexual masculin. 

Spre ghinionul lor, sce­nele au fost filmate de camerele de supraveghere amplasate în comună de administraţia locală, astfel că, în scurt timp, au putut fi identificaţi.

Imediat după ce au fost depistaţi, cei trei tineri au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, apoi fiind cercetati sub control judiciar pen­tru 60 de zile. 

Cei doi sportivi caracaleni au ratat şansa de a participa la competiţie, fiind eliminaţi din lot.

Pagubele produse de cei trei adolescenţi sînt evaluate la aproximativ 30.000 de lei.

Avînd în vedere că toţi trei sînt minori, părinţii lor vor primi „nota de plată“. Cei trei teribilişti riscă pedepse cu închisoarea de la 2 luni la 2 ani sau amendă penală.

Da­că vor plăti insa pagubele produse, i-ar putea convinge pe cei 13 păgubiţi să îşi retragă plîngerile şi procesul penal ar înceta.