TAS a dat verdictul: Viitorul e campiona României

58

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a notificat astăzi, prin email, cele două cluburi aflate în litigiu: FCSB și Viitorul, confirmând decizia Ligii Profesioniste de Fotbal, aprobată de Comitetul Executiv, împotriva căreia FCSB a depus un memoriu la TAS.

Echipa finanțată de Gigi Becali a pierdut procesul intentat la TAS, Ligii Profesioniste de Fotbal, iar forul executiv de la Lausanne, a dat dreptate LPF, confirmând faptul că echipa FC Viitorul, finanțată și antrenată de Gheorghe Hagi, este campioana României în sezonul 2016-2017.

În urma acestei decizii, Viitorul va participa la tragerea la sorți pentru turul 3 al preliminariilor Champions League ce va avea loc, vineri, în urna campioanelor, dar nu va fi cap de serie. Posibilii adversari pentru Viitorul sunt: Olympiacos (Grecia), Celtic (Scoția), Qarabag (Azerbaijan), Malmo (Suedia), FC Copenhaga (Danemarca), Ludogoreț (Bulgaria), BATE Borisov (Belarus), APOEL Nicosia (Cipru) și NK Maribor (Slovenia).

De partea cealaltă, în urna din care se va alege viitorul adversar al FCSB, se vor afla: Dinamo Kiev (Ucraina), Ajax Amsterdam (Olanda), Victoria Plzen (Cehia), ȚSKA Moscova (Rusia) și FC Brugge (Belgia).