Gabriela Firea, în vizorul Rise Project

81

Realizatoarea emisiunii „Obiectiv”, de la postul Antena 3, Oana Zamfir, a afirmat că a fost la o instituție a statului, unde a solicitat mai multe acte pentru o documentare și a aflat că înaintea ei au fost și cei de la Rise Project care au cerut documente și acte cu tranzacțiile făcute de Primarul Capitalei.

Conform Oanei Zamfir, documentele solicitate de către Rise Project, vizează informații despre anumite afaceri pe care Primarul Capitalei le-a desfășurat înainte de a-și începe mandatul.

Solicitată să intervină, Gabriela Firea a declarat: „Nu am primit nicio cerere de lămurire, nici întrebări. Fostul meu soț, Răzvan Firea, în 1996, a cumpărat un teren de la o vecină pe care l-a vândut. Această anchetă a fost difuzată intens când am candidat la Primăria Generală. Voi primi și eu probabil un set de întrebări. Eu nu m-am ocupat de afaceri imobiliare”.

Ea a mai afirmat și că scopul acestor acțiuni ale celor de la Rise Project, reprezintă o acțiune de denigrare la adresa persoanei sale, având în vedere și faptul că este, conform sondajelor, cel mai bine plasat membru al PSD.

 „Nu sunt paranoia. Eu sunt urmărită pas cu pas. Firme care au pierdut contracte cu Primăria finanțează siteuri care să scrie lucruri rele despre mine. Eu am făcut o plângere unui site, care spune numai neadevăruri despre activitatea mea ca primar, despre deciziile mele. Nu vreau să-i fac reclamă. Este un site preluat pe Facebook de inamicii noștri. Se fac campanii publicitare”, a adăugat Firea.