Construirea podului de la Găneasa, amânată

88

Proiectul de reconstruire a podului  de la Găneasa,de peste Valea Negrișoara, a fost transferat de Compania Națională de Drumuri la Direcția Regională Craiova. Acest fapt întrârzie procedurile de organizare a licitației în vederea stabilirii firmei care va reconstrui podul. Cel mai probabil, în zonă circulația va fi reluată abia de anul viitor.

,,Dacă procedurile de licitații vor fi demarate cât mai repede și stabilirea firmei care va reconstrui podul nu va fi contestată, circulația în zonă va fi reluată la începutul anului viitor. Dacă vor exista contestații sau, mai grav, se va ajunge în instanță, lucrurile se vor complica. Pentru moment, nu s-au demarat procedurile de stabilire, prin licitație, a firmei care va reconstrui podul de la Găneasa. proiectul care aparținea companiei a fost transferat la Direcția Regională de la Craiova,, a declarat Adrian Motorga, directorul Secției Slatina a Drumurilor Naționale.
Acesta a precizat că lucrările de reconstruire a podului sunt estimate să dureze șase luni.

Traficul rutier a fost închis pe DN 64, în comuna Găneasa, datorită stării precare în care se afla podul de peste Valea Negrișoara. În acest moment cei care doresc să ajungă în județul Vâlcea sunt obligați să aleagă ruta ocolitoare stabilită pe drumul Județean 677, prin Salcia. pentru riverani, cei de la Secția Olt a Drumurilor Naționale au amenajat un drum provizoriu.