Bilanțul Fiscului în Olt. Sute de controale, prejudicii de milioane și zeci de dosare penale

173

Inspecția Fiscală are cu ce se lăuda. În urma sutelor de controale efectuate în județ au stabilit sume importante ca venituri suplimentare la bugetul statului. În plus, neregulile constatate au fost sancționate, în cel mai fericit caz, cu amenzi. 20 de contribuabili s-au ales cu dosar penal pentru evaziune fiscală.

Inspecţia Fiscală din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt a efectuat, în ultimele trei luni, peste 300 de controale, cele mai multe fiind verificări programate.  Cu ocazia verificărilor, au fost descoperite o serie de nereguli care au condus la prejudicierea bugetului de stat.

Pentru deficienţele constatate, angajații Fiscului au aplicat zeci de amenzi contravenționale în valoare totală de aproape 70.000 lei. În cazul a 20 de contribuabili, ca urmare a neregulilor grave constatate, au fost sesizate organele de urmărire penală. Inspectorii, susțin că acești contribuabili ar fi cauzat un prejudiciu statului de aproape opt milioane de lei.

Inspectorii fiscului au mai stabilit, în cadrul acțiunilor de control, venituri suplimentare la buget de peste 13, 5 milioane lei.

2