Petre Daea, în inspecție inopinată, în Olt

530

Ministrul Agriculturii Petre Daea a făcut în acest, week-end, o scurtă vizită în județul Olt. Acesta s-a interesat de ritmul campaniei de treierat și de producțiile obținute la cerealele păioase.

,,Ministrul Petre Daea s-a oprit în treacăt, în drumul său spre București, în zona de sud a județului Olt. A stat de vorbă cu câțiva fermieri pentru a afla direct de la ei de modul de desfășurare a campaniei de recoltare și de producțiile obținute. Nu a fost vorba de o vizită propriu-zisă,, a afirmat directorul DAJ Olt, Emil Marinescu.

Potrivit acestuia, Daea s-a declarant mulțumit de producția obținută în zona de sud a județului a cărei medii se situează la peste 4750 kg la hectar.

,,Producția medie oținută de pe urma celor peste 50.000 de hectare treierate se situează la peste patru tone și jumătate la hectar, la grâu, și peste 4,7 tone la orz. Ministru a apreciat aceste producții ca fiind unele bune. Trebuie precizat faptul că există parcele în județ, în zona de sud, unde producția obținută a depășit, atât la grâu cât și la orz, 7 tone la hectar,, a mai afirmat Marinescu.

Șeful Direcției Agricole a recunoscut că ministrul a cerut urgentarea campaniei de recoltare a cerealelor păioase din cauza condițiilor meteorologice care pot transforma grâul dintr-unul foarte bune pentru panificație într-unul pentru furaje.