Oltul și-a dublat numărul de liceeni cu 10 la bacalaureat. Află cine a câștigat la contestații

1009

Numărul liceenilor olteni care se vor putea lăuda cu media 10 la examenul de bacalaureat s-a dublat. Celor doi tineri de la Colegiul Național ,,Ion Minulescu,, li se alătură o altă colegă de liceu- Teia Andrada Vava, dar și Alina Daniela Stanca, o absolventă a liceului Teoretic ,, Petre Pandrea,, din Balș. În urma contestațiilor depuse la limba română, cele două tinere au obținut nota maximă și, implicit, media 10 la examen.

Alina Daniela Stanca, de la Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balş  și Teia Andrada Vava, de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, au obținut media zece după ce, inițial, obținuseră media 9,98  și, respectiv, media 9,96.

Cele două liceene care au obținut media 10 la bacalaureat dublează numărul elevilor performeri din județ. Inițial, media 10 la examenul de maturitate a fost obținută doar de Amalia Maria Filip şi Răzvan Gabriel Milarez, ambii absolvenţi ai Colegiului Naţional „Ion Minulescu” din Slatina.

Nu doar numărul elevilor care au trecut de bacalaureat cu nota maximă a crescut după soluționarea contestațiilor ci și procentul de promovabilitate. Acesta a depășit 65%, cu aproape două procente mai mult decât cel inițial.