Plaja de la Dunăre. Peste 15.000 mp puși la dispoziția celor care vor să facă plajă aproape de casă

1721

Doi investitori din Corabia au concesionat peste 10.000 mp pe care au început să amenajeze prima plajă de la Dunăre. Aproape jumătate din suprafață poate fi utilizată de iubitorii de apă și soare, restul urmând a fi dată în funcțiune în cel mai scurt timp. Administrația locală vrea să mărească suprafață destinată acestei activități și scoate la concesionare alți aproape 6000 de metri pătrați. Aceștia vor fi amenajați ca plajă pentru sezonul viitor.

SC Faleza Dunării a concesionat de la Primăria Corabia în această primăvară 3925 de metri pătrați pe care i-a menajat ca plajă. Primele șezlonguri și umbreluțe și-au făcut deja simțită prezența iar primii olteni care s-au bucurat de soare și apă la malul Dunării se declară mulțumiți. În scurt timp, alți 6750 de metri pătrați vor fi amenajați pentru plajă. Conducerea firmei La Stampa SRL speră ca lucrările de amenajare să fie gata în scurt timp. cele două firme care au concesionat suprafețele amenajate ca plajă achită către administrația locală o redevență de 2700 lei pe an și, respectiv, 1550 lei pe an.

,,Prima societate comercială care a concesionat teren pentru amenajarea unei plaje a finalizat deja lucrările, iar cealaltă le-a demarat. Sperăm să le finalizeze în cel mai scurt timp pentru a avea aici, la Dunăre, o alternativă ieftină la Marea Neagră. Pentru ca distracția să atingă cote maxime, pe plaja creată prin inițiativa celor doi antreprenori, se va ridica și un club în care, în deosebi tinerii, să se distreze,, a declarat Dan Olteanu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia.

Primăria Corabia vrea ca la anul suprafața de plajă amenajată la Dunăre să crească. În acest sens ea scoate la licitație alți aproape 6000 de metri pătrați. Licitația va avea loc la mijlocul lunii viitoare așa că, cel mai probabil, lucrările de amenajare vor fi gata pentru sezonul viitor.