Codurile au trecut, bilanțul s-a făcut

56

          Inspectoratul General Pentru Situații de Urgență a tras linie la expirarea ultimelor avertizări meteo. Pe durata ultimelor zile s-a intervenit în 56 de localități din 12 județe, plus municipiul București.

Potrivit bilanțului IGSU, cel mai afectat a fost județul Teleorman, unde s-a intervenit în nu mai puțin de 8 localități, pentru evacuarea apei din 10 case, două beciuri, 63 de curți, 3 anexe, 3 curți și o stație de epurare.

La nivelul municipiului București s-a intervenit pentru evacuarea apei din 14 case, 14 curți, 7 subsoluri și o stradă, precum și pentru degajarea a 14 copaci căzuți, dintre care 3 pe autoturisme.

La nivelul județului Olt, s-a intervenit în trei localități: Slatina, Balș și Osica; pentru evacuarea apei din două curți, trei subsoluri și trei clădiri.

Alte județe afectate au fost: Călărași, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Dolj, Prahova, Dâmbovița și Ilfov.

S-a circulat cu dificultate pe DN 7C, în localitatea Arefu, în Argeș, din cauza căderii pietrelor de pe versanți pe carosabil; pe DJ 663A, în județul Gorj, din cauza revărsării pârâului Sașa, pe DN5 în localitatea Jilava din județul Ilfov, pe DN 6, în județul Mehedinți, precum și pe DN 7, în dreptul localității Câineni din județul Vâlcea.

Echipele IGSU vor rămâne la datorie pentru a răspunde eventualelor solicitări venite din partea cetățenilor sau autorităților.