TRAGEDIE MILITARĂ: 3 morţi şi nouă răniţi

282

Accident grav joi seara pe DN 73, in judetul Arges, in zona localităţii Dambovicioara. Un camion plin cu militari a căzut într-o râpă extrem de adâncă. Potrivit autorităţilor, în camion se aflau 13 militari ai Batalionului 33 Vanatori de Munte care se întorceau de la o aplicaţie. Autorităţile au declanşat Cod roşu de intervenţie. La faţa locului au fost deplasate zeci de echipaje de salvare. intervenţia este dificilă, autocamionul prăbuşindu-se într-o râpă adâncă de peste 30 m.

 

 

Secretarul de stat al MAI Raed Arafat a precizat ca nu se poate interveni cu elicopterele din cauza intunericului şi a zonei montane. El a precizat ca mai multi militari au fost salvati din camion chiar de colegii lor.

Pentru că autocamionul risca să continue prăbuşirea, salvatorii au acţionat încă de la început pentrufixarea acestuia cu un cablu, pentru ca apoi sa-i poata descarcera pe militarii prinsi inauntru. Primii 5 raniti au transportati spre spitalul din Campulung Muscel, la scurt timp de la sosirea salvatorilor. Unul dintre ei a fost declarat decedat.Alţi răniţi sunt transportaţi la Braşov. Surse de la faţa locului susţin că două persoane sunt încarcerate în cabina autocamionului. Cel mai probabil ei sunt decedaţi.

Parchetul Militar s-a autosesizat în cazul accidentului din judetul Arges. Din ordinul şefului Statului Major General a fost insituita o o comisie pentru stabili cauzele incidentului.

“Un autocamion avand la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vanatori de Munte a fost implicat intr-un accident de circulatie astazi, 29 iunie, in jurul orei 21.55, in apropiere de localitatea Valea Urdei, judetul Arges. Autocamionul, care era ultimul dintr-o coloana de patru vehicule militare, care se deplasau dinspre Cincu spre Campulung, s-a rasturnat in afara carosabilului”, anunta MApN.

Din primele cercetări, autocamionul a rămas fără frâne într-o zonă extrem de periculoasă.

Premierul Mihai Tudose a declarat, că a fost activat Planul rosu la 3 minute de la primirea apelului la 112 si ca imediat a fost constituita o Celula de criza la Ministerul de Interne.

 

 

Bilantul accidentului a ajuns astfel la trei morti si noua raniti. Cei trei militari morti se aflau in cabina camionului in momentul in care acesta s-a rasturnat si au ramas prinsi sub motor.

Ceilalti zece militari se aflau in partea din spate a vehiculului militar. Unul dintre ei a scapat fara nicio leziune.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat ca doi dintre militarii transportati la spitalul din Campulung au traumatisme cranio-cerebrale, iar ceilalti au traumatisme la membre.

El a precizat ca doua victime dintre cele transportate la un spital din Brasov au leziuni usoare.