Vești bune pentru dascăli: S-au afișat punctajele gradațiilor de merit

338

IŞJ Olt a publicat astăzi punctajele obținute de candidați la concursul de acordare a gradaţiilor de merit sesiunea 2017. Zeci de cadre didactice au obținut punctaj maxim, anul acesta fiind disponibile 250 de locuri.

Sute de cadrele didactice din Olt care au depus dosar pentru obținerea gradației de merit au aflat astăzi ce șanse au ca de la 1 septembrie să primească pentru următorii cinci ani de zile încă 25% din salariul de bază în plus la venitul salarial. Inspectoratul Școlar Județean Olt a afișat tabelul nominal cu punctajele obținute în urma evaluării dosarelor, punctaje aprobate de Consiliul de Administrație al IȘJ vinerea trecută.

Anul acesta, 321 de dosare au fost evaluate, cadrele didactice și personalul auxiliar având la dispoziție 250 de locuri. Contestații asupra punctajului acordat se pot depune joi și vineri, rezultatele finale fiind afișate pe 7 iulie.

Cele mai multe locuri sunt repartizate învățătorilor, educatoarelor, profesorilor de limba română și celor de matematică, iar din rândul personalului auxiliar secretarilor și administratorilor financiari.

Deși mulți au fost cei care și-au acordat punctaj maxim la auto-evaluare, evaluarea comisiei a notat cu 100 de puncte doar 34 de dosare. La polul opus, dosarul unui profesor caracalean de educație muzicală, auto-evaluat cu 100 puncte, a primit din partea comisiei zero puncte.

Au putut emite pretenții pentru gradația de merit doar cadrele didactice cu o vechime de cel puţin 4 ani şi cu performanţe deosebite în inovarea didactică, pregătirea preşcolarilor sau elevilor, pregătirea elevilor distinşi la concursurile şcolare în perioada 1 septembrie 2011- 31 august 2016 şi calificativul FB obţinut în fiecare an şcolar din perioada evaluată.