Crește prețul la gunoi-măturat- stropit- deszăpezit. Noile tarife impuse de Salubris, în transparență publică

363

Salubris crește prețurile la activitățile de curățenie a municipiului, actualizând tarifele și taxând chiar și alte activități privind salubrizarea. Primăria Slatina a supus transparenței publice proiectul de hotărâre ce vizează aprobarea noilor prețuri.

Fiecare activitate de curățenie a Slatinei, de la întreținere, măturat, stropit și până la deszăpezire îi va costa pe slătineni mai scump. Salubris a solicitat Primăriei Slatina modificarea tarifelor serviciilor de salubrizare, societatea fiind din 2010 concesionarul serviciului public. Noile tarife propuse aduc măriri la toate activitățile prestate, cele mai mari fiind pentru întreținerea curățeniei- de la 7,55lei/1000mp cât se facturează în prezent la 14,41 lei, pentru curățat manual pământ la rigolă de la 280,72 lei/1000mp la 440,41 lei, spart și curățat manual gheață în strat 0,07- 0,1m/ de la 6,22 lei/mp la 10,13 lei.

Salubris introduce și tarife noi, taxând mult-disputata staționare a utilajului cu lama și sărărița cu 71,06 lei/oră, depozitarea deșeurilor menajere persoane fizice cu 2,89lei/per/lună și pentru agenți economici 24,07 lei/mc.

VEZI noile tarife:

Operatorul de salubrizare își justifică demersul de mărire a tarifelor pentru a acoperi costul efectiv al prestării serviciilor, aceasta fiind prima solicitare de actualizare a prețurilor după 30 octombrie 2013, tarifele pentru activitățile de salubrizare și deszăpezire nefiind modificate din 2014.

Proiectul de hotărâre a fost supus transparenței publice la finele săptămânii trecute, slătinenii putând face propuneri și trimite opinii până luni, 3 iulie. Proiectul va fi dezbătut în ședință publică și supus apoi aprobării consilierilor locali.