Ultimele calcule înainte de votarea MOŢIUNII

52

Războiul politic din interiorul PSD își consumă atăzi, de la ora 11.00, ultimul act. Moțiunea de cenzură depusă de tabăra condusă de Liviu Dragnea împotriva mini-Guvernului Grindeanu își va afla astăzi deznodământul și în ciuda faptului că au majoritate cei de la PSD și ALDE încă sunt așteptați să facă transferuri de ultimă oră în Parlament.

Conform calculelor din acestă dimineaţă PSD+ALDE au 246 de parlamentari, iar numărul minim necesar pentru a trece moțiunea este de 233. Majorității PSD-ALDE s-ar putea alătura, susţin cei de la ştiripesurse.ro, grupul minorităților naționale (17 voturi),  dar aceștia vor vota ”conform conștiinței”. Potrivit surselor parlamentare, 13 dintre cei 17 deputați ai minorităților naționale vor vota cot la cot cu PSD și ALDE.

,,Din partea opoziției, PNL a anunțat că își va ține parlamentarii în bănci. Totuși, surse parlamentare arată că am putea avea parte de treceri spectaculoase de parlamentari PNL la USR sau la ALDE, iar liberalii care trec în tabăra ALDE sunt așteptați să voteze și moțiunea de cenzură.

De partea cealaltă UDMR, PMP și USR vor boicota ședința în care se va dezbate și vota moțiunea de cenzură. Împreună, cele trei formațiuni politice au 98 de voturi, insuficient pentru a încurca coaliția PSD-ALDE.

PSD – 222
PNL – 98
USR – 43
UDMR – 30
ALDE – 24
PMP – 25
Minorităţi – 17
Neafiliaţi – 6

Pentru a trece moțiunea de cenzură este nevoie de 233 de voturi, iar PSD și ALDE au, la începutul acestei zile 246 de voturi, fără a lua în calcul minoritățile naționale sau eventualele transferuri de ultimă oră care se prefigurează astăzi în plenul Senatului și Camerei Deputaților”.