Vâlcov a plecat de urgență din ședința de judecată. Află ce i s-a întâmplat

608

Fost ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, a plecat de urgență, cu puțin timp în urmă, din ședința de judecată de la ICCJ. El a solicitat judecătorilor să-i permită să părăsească sala de judecată pentru că nu se simte bine și a primit încuviințarea lor.  Vâlcov se afla la ICCJ la un nou termen de judecată în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate. Acuzațiile i-au fost aduse de reprezentanții unei firme de construcţii care l-au acuzat că a perceput 20% din valoarea unor contracte publice.

În acest dosar, Darius Vâlcov  afost trimis în judecată în mai 2015, după ce a stat în arest la domiciliu din 26 martie 2015 şi până în 2 aprilie 2015, când a fost arestat preventiv. Fostul ministru al Finanțelor și primar al Slatinei a fost eliberat din arest pe 23 iunie 2015.

Darius Vâlcov este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate de acesta, de primar al municipiului Slatina, senator şi ministru

Audierea lui Vâlcov la ICCJ vine la scurt timp după ce evaluarea făcută de el miniștrilor Cabinetului Grindeanu a condus la retragerea sprijinului politic pentru premier. Referitor la acest scandal pe care indirect l-a declanșat, Vâlcov a refuzat să facă orice comentariu, atât la venire cât și la plecare.