Pregătire gratuită pentru profesori, la Sinaia

129

Profesorii olteni, în special cei de istorie sau cultură civică, pot participa la o pregătire gratuită organizată de Expert Forum și British Council. 10 iulie este termenul de trimitere a candidaturilor.

Școala pentru Democrație din acest an, organizată de Expert Forum, în parteneriat cu British Council, în perioada 29 august – 3 septembrie la Sinaia, a lansat apelul de candidaturi pentru profesorii interesați să descopere instrumente alternative și eficiente de educare și implicare activă a tinerilor. Oportunitatea le este adusă la cunoștință profesorilor olteni prin intermediul Casei Corpului Didactic Olt.

Trainingul se adresează cu prioritate profesorilor de cultură civică/educație socială, istorie sau alte cursuri legate de aria Om si societate, însă se pot include în grupul de participanți și profesori care predau alte cursuri, dar care dovedesc potențial de implicare civică sau dorință de a utiliza metode non-formale în dezvoltarea cetățeniei active în rândul elevilor.

Profesorii interesați pot depune candidaturiole până pe data de 10 iulie. Vor fi selectați 25 de profesori care predau la gimnaziu sau liceu, care vor participa timp de 6 zile la activități non-formale și întâlniri cu experți, organizatorii urmând ulterior să sprijine financiar și tehnic elaborarea și implementarea unor proiecte civice cu implicarea tinerilor în localitățile de unde provin participanții.

Participarea este gratuită, organizatorii vor acoperi costurile cu materialele de training, mesele și cazarea în camere duble la Sinaia, precum și maximum 120 de lei din costul transportului.

Pentru a candida, profesorii trebuie să trimită: un CV; o idee de proiect civic care ar putea îmbunătăți mersul lucrurilor în școala sau comunitatea lor, cu mențiunea cum tinerii din comunitate ar putea fi implicați în acest proces de schimbare; formularul de candidatură.