Tabere GRATUITE pentru elevi săraci. 35 de locuri pentru Olt

244

Elevii proveniți din familii sărace pot merge în tabere sociale, organizate gratuit prin Direcțiile pentru Sport și Tineret. Dosarele se pot depune până pe 10 iulie.

Elevii ai căror familii nu-și permit să-i trimită în vacanța de vară în excursii sau tabere au șansa de a se înscrie în programul taberelor sociale organizate de către Ministerul Tineretului și Sportului, prin direcțiile județene pentru sport și tineret.

,,Județul Olt are alocat pentru perioada vacanței de vară un număr de 35 locuri pentru elevi și 3 locuri pentru cadrele didactice însoțitoare, pentru tabăra socială. Termenul de depunere al dosarelor la IȘJ Olt este 10 iulie 2017″, anunță Inspectoratul Școlar Județean Olt.

În tabăra socială pot metrge elevi proveniți din familii al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de până la 50% din salariul minim brut pe economie. O altă condiție este media 10 la purtare sau calificativul Foarte Bine.

Școlile centralizează dosarele de participare pentru elevi, urmând ca avizarea să fie făcută de IȘJ Olt.  În situația în care numărul elevilor care pot participa la aceste tabere este mai mare decât numărul locurilor aprobate, elevii vor fi selectați având la bază următoarele criterii: mediile generale din ultimul an școlar încheiat, performanțele sportive și performanțele artistice. Locațiile în care se vor desfășura taberele sociale vor fi centrele de agrement și bazele turistice aflate în administrarea Ministerului prin Direcții. Cazarea se va face în mod obligatoriu în camere cu maxim 6 locuri.

Se va deconta transportul prin CFR – clasa a II-a, cu microbuze sau autobuze, atât pentru elevii beneficiari, cât și pentru cadrele didactice însoțitoare.