INEDIT: PSD şi-a executat propriul Guvern. Miniştri au demisionat, premierul rezistă fără susţinerea partidului

75

A fost noaptea cuţitelor lungi în PSD. CEx-ul social-democraţilor s-a reunit pentru a analiza activitatea miniştrilor. Din dorinţa de a-i executa pe unii dintre ei, care nu au răspuns comenzilor venite de la preşedintele PSD, prin intermediul analizei lui Darius Vâlcov, guvernarea este aruncată în aer. Liviu Dragnea a susţinut că necesitatea evaluării membrilor Executivului era necesară pentru că performanţele acestuia erau sub aşteptări.

A fost o şedinţă maraton a CEx-ului PSD. După şapte ore de critici şi schimburi dure de replici, liderii social-democraţi au anunţat înaintarea demisiilor miniştrilor PSD şi ALDE. Deşi există surse din interiorul principalului partid de guvernământ potrivit cărora mai mulţi lider PSD i-au cerut demisia premierului, nimeni nu a spus ,,cu subiect şi predicat,, acest lucru, premierul a răspuns sigur pe el: Nu demisionez! ,,Nu mă agăţ de scaun. Nu demisionez pentru că am responsabitate faţă de ţară şi partid. Voi demisiona doar dacă preşedintele Iohannis imi va da asigurări că va numi un premier de la PSD. Guvernu nu este al CEx ci al României şi al PSD,, a spus Grindeanu la conferinţa de presă organizată la Palatul Victoria, la scurt timp după ce a plecat de la şedinţa social-democraţilor.

Deşi liderii PSD au anunţat că toţi miniştri au demisionat, există surse care susţin că tehnocratul Tudorel Toader, ministrul Justiţie a refuzat să părăsească funcţia. Se pare că, la fel a făcut şi ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, cei doi fiind cei pe care Grindeanu i-a apărat de furia membrilor CEx.

În sprijinul premierului Grindeanu, zeci de protestatari s-au strâns aseară târziu în Piaţa Universităţii. Sunt anunţate noi demonstraţii publice de susţinere a premierului, încurajat de aceştia să reziste.