BAC-ul special, promovat de handbalistele din Olt

249

Printre sportivii sau olimpicii care au promovat Bacalaureatul special se numără și două sportive din Olt care fac parte din lotul național de handbal feminin al României de Tineret. Fetele au obținut medii bune la examenul de maturitate.

Handbalistele noastre vor pleca liniștite la Campionatul European de Handbal Feminin pentru Tineret desfășurat în Slovenia. Fetele au promovat examenul de Bacalaureat, sesiunea specială, organizată pentru  absolvenţii de liceu din loturile olimpice care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale sportive sau pe discipline, precum şi pentru liceenii care susţin admiterea în universităţile din străinătate în aceeaşi perioadă cu prima sesiune a examenului propriu-zis (iunie-iulie).

Elena Nagy, absolventă a Liceului cu Program Sportiv Slatina, jucătoare la LPS Slatina, și Ioana Raluca Kelemen, absolventă a Liceului Teoretic Mihai Viteazul Caracal, componentă a CSS Caracal- portar se numără printre cei 223 din țară care s-au înscris la examenul de Bacalaureat-sesiunea specială.

Rata promovabilității sesiunii speciale este de 77,95%- 152 promovați. Nagy a susținut examenul la română, istorie și psihologie, obținând în final media 8.50, cea mai mare notă fiind obținută la limba română- 8.80, iar Kelemen la română, istorie și geografie, promovând cu media 7.53, geografia fiind punctul forte- 8.25. Oltencele au demonstrat că nu sunt doar unele dintre cele mai bune sportive ale României, ci și eleve silitoare, care nu au neglijat nici școala.

Campionatul European de Handbal Feminin pentru Tineret din 2017 va fi a XI-a ediție a turneului organizat de Federația Europeană de Handbal și se va desfășura în Slovenia, între 27 iulie și 6 august 2017. România ocupă locul 2 în Grupa a 2-a.