Capitala Oltului, la jumătatea Topului orașelor din țară. Stăm bine la siguranță și curățenie, foarte prost la facilități medicale și calitatea aerului

158

Cu o medie de 56,98 de puncte din 100, Slatina se situează la jumătatea clasamentului într-un TOP al orașelor din România și pe penultimul loc între municipiile Olteniei. Potrivit slătinenilor, Orașul Vechi este cea mai curată zonă, Crișan II cea mai sigură, iar cel mai curat aer se respiră în Progresul II.

Citiți și:

https://realitateaoltului.ro/2017/02/03/slatina-pe-locul-17-in-topul-celor-mai-sigure-municipii/

Pe locul 23 din 42 de orașe evaluate se situează Slatina, primele locuri în top fiind ocupate de Brașov, Oradea și Cluj- Napoca, iar ultimul de Călărași. În regiune, Slatina se situează după Râmnicu-Vâlcea- locul 8, Drobeta Turnu Severin- 13, Târgu Jiu-14 și Craiova-16, doar Alexandria stând mai prost la calitatea vieții – locul 38.

Studiul Storia.ro a vizat evaluările acordate de localnici zonelor în care locuiesc. Printre criteriile de evaluare prezente în studiu se numără costul general al vieții, accesul la instituțiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curățenia și zgomotul din mediul urban, spațiile verzi, situația transportului public sau accesul la instituțiile educaționale.

Pe categorii, Slatina a ocupat locurile 14 privind costul general al vieții și curățenia, locul 16 privind siguranța, 32 facilitățile medicale și 36 calitatea aerului.

În clasamentul cartierelor, Orașul Vechi, Crișan și Progresul II stau cel mai bine, slătinenii indicând Crișan II cel mai sigur, Crișan I cel mai ieftin, Crișan cu facilități medicale, Progresul II di punct de vedere al calității aerului și Orașul Vechi ca fiind cel mai curat.

Cercetarea a fost realizată de Storia & D&D Research, pe un număr total de respondenți de 199 621, pragul de încredere fiind de 95%.