Slatina, oraş sigur şi nu prea. Află pe ce loc se află în Topul celor mai sigure municipii

704

Mai sigur decât Craiova, Vâlcea sau Iașiul, însă mai periculos decât Pitești sau Târgu Jiu, municipiul Slatina se situează pe locul 17 într-un top privind siguranța cetățeanului.

Studiul Storia plasează capitala Oltului pe locul 17 într-un top al celor mai sigure orașe din țară. Raportul de cercetare realizat de Storia și D&D Research, la care au răspuns 93.532 de români, arată că Slatina nu este un oraș periculos. Cei 898 de respondenți slătineni chestionați au notat siguranța Slatinei cu 66,42 puncte din 100 posibile, întrebările fiind legate și de poluare sau facilități (unități alimentare, de învățământ sau medicale, posibilități de agrement, etc).

Pe regiune, Oltenia ocupă locul 5 în Top, plasat de 8054 de respondenți.

În ceea ce privește siguranța slătinenilor în funcție de cartierul în care locuiesc, cele mai sigure zone au fost stabilite Crișan II, Crișan și Progresul II, iar la polul opus Orașul de Jos, Tudor Vladimirescu sau Gară.

Slatina este văzut ca un oraș sigur și de către forțele de ordine. “Oraşul nu se confruntă cu mari probleme în ceea ce priveşte conflictele stradale. Avem altercaţii, avem încăierări, dar nu sunt de natură să creeze panică prea mare sau psihoză că oraşul nu ar fi liniştit. Sunt probleme la fel peste tot, dar nu la fel de mari ca la nivelul altor oraşe. Le stăpânim, le ţinem sub control, cunoaştem zonele care sunt cu potenţial contravenţional, zone în care pot izbucni conflicte datorită conformaţiei cartierelor, cetăţenilor care locuiesc acolo, şi atunci pe zonele astea de obicei insistăm și intensificăm patrularea.”, a declarat Adrian Pop, directorul Poliției Locale Slatina, într-un interviu acordat pentru Realitatea Oltului.

Cele mai sigure orașe ale României sunt Oradea, Brașov și Cluj-Napoca, la coada clasamentului clasându-se Alexandria.

Realizatorii studiului precizează că la nivel de cartier, marja de eroare este de 0,5% (prag de încredere de 95%).

Cercetarea a fost realizată în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017, pe platforma OLX.