VIDEO/FOTO Furtuna a rupt copaci și garduri, grindina a făcut prăpăd. Cod PORTOCALIU în 14 comune

1030

Nici nu am intrat bine sub avertizare de Cod Portocaliu pentru 14 localități din județ și Cod Galben pentru restul județului, că vremea rea a și făcut prăpăd.

Aflată sub Cod Portocaliu, comuna Morunglav a fost greu lovită de intemperii. Vijelia a făcut prăpăd în satul Morunești, rupând copacii și doborând gardurile, în timp ce în alt sat, Poiana Mare, grindina a bătut în două rafale. Timp de câteva minute, oamenii nu au văzut decât fum afară, vântul bătând foarte puternic. Furtuna și piatra au distrus plantele și fructele, abia scăpate în urma înghețului de luna trecută.

La Osica de Sus, pompierii au intervenit pentru a asana apa ce se infiltrase la o gospodărie. Apa acumulată din precipitații s-a infiltrat și într-o anexă folosită ca bucătărie. Pompierii au evacuat aproximativ nouă metri cubi de apă.

Și la Oboga a bătut grindina, la fel ca în mai multe localități din jurul Balșului.

Oltul este vizat de ploi şi furtuni, avertizarea meteorologică fiind emisă astăzi şi valabilă începând cu ora 18.00 şi până mâine aproape de miezul nopţii. Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizare de Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată

şi cantități de apă însemnate, printre judeţele vizate fiind şi Oltul, pentru intervalul 7 iunie, ora 18 – 8 iunie, ora 23. Totodată, pentru 14 localități s-a emis avertizare de Cod Portocaliu, valabilă astăzi de la ora 19.00 și până la 20.10. Vizate sunt comunele Cârlogani, Cungrea, Dobroteasa, Grădinari, Iancu Jianu, Leleasca, Morunglav, Pleșoiu, Sâmburești, Strejești, Teslui, Verguleasa, Vitomirești, Vulturești, unde se estimează averse ce vor depăşi 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Potrivit ISU Olt, primăriile au la dispoziție 48 de ore pentru a întocmi rapoarte de intervenție în urma fenomenelor meteorologice.