Slătinenii au depus 12 propuneri la regulamentul de parcare. Alte sugestii pot fi făcute la dezbaterea publică

227

În cele zece zile în care noul regulament de parcare în municipiul Slatina a fost supus transparenţei publice, doar 12 slătineni au depus sugestii de completare sau modificare. Primăria va analiza propunerile, alte idei sau doleanţe ale cetăţenilor fiind aşteptate la dezbaterea publică ce va fi organizată pe la mijlocul lunii iulie.

Luni a fost ultima zi în care slătinenii au mai putut depune propuneri la registratura primăriei privind noul regulament de parcare, supus transparenţei publice pe 19 mai. Deşi administraţia municipală se aştepta ca numărul propunerilor să fie mai mare, având în vedere comentariile de pe o reţea de socializare, la primărie s-au depus doar două. Alţi slătineni s-au adresat Direcției de Administrare a Străzilor și Iluminatului Public.

„În total, slătinenii au făcut 12 propuneri la regulamentul de organizare, exploatare și atribuire a locurilor de parcare publice de reședință/ocazionale, activitatea de ridicare, transport, depozitare și eliberare a vehiculelor staționate neregulamentar pe raza municipiului Slatina. Două au fost depuse la registratura primăriei, iar zece la DASIP, care vor fi luate, de asemenea, în considerare. Majoritatea se referă la reducerea cuantumului abonamentului de parcare rezidenţială. Au fost şi adrese care nu au vizat propuneri, ci prin care s-au adresat întrebări şi s-au solicitat lămuriri asupra unor aspecte, de genul: ce se întâmplă cu posesorii de autoturisme care vin în vizită din alte oraşe pentru câteva zile la Slatina. Trebuie menţionat că, deşi perioada transparenţei publice a expirat, cetăţenii pot face propuneri asupra regulamentului de parcare, urmând ca aleşii locali şi conducerea primăriei să stabilească pe baza acestora forma finală. Propunerile sunt aşteptate doar în cadrul şedinţei publice de dezbatere, ce va fi organizată în luna iulie”, declară Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Potrivit noului regulament, se va parca la liber în Slatina doar pe  20% din locurile de parcare de reședință. Celelalte locuri vor fi atribuite celor care plătesc un abonament, iar dacă numărul cererilor va depăși pe cel al parcărilor dintr-o anumită zonă atribuirea se va face prin licitație, la un preț mai mare. Și pentru parcările ocazionale se va plăti în timpul săptămânii, fie la automate, fie prin SMS.

DETALII:  https://realitateaoltului.ro/2017/05/19/atentie-soferi-se-reia-ridicarea-masinilor-in-slatina-700-de-lei-taxa-de-recuperare/

De asemenea, parcarea neregulamentară va fi taxată cu ridicarea mașinii, recuperarea fiind contra-cost. Activitatea de ridicare, transport, depozitare și eliberare a autovehiculelor va fi realizată de Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public a primăriei.

DETALII: https://realitateaoltului.ro/2017/05/24/reguli-pentru-samsarii-de-masini/