Finanțare pentru tinerii artiști și sportivi prin Programul MOL de promovare a talentelor

138

După acordarea Premiilor Mentor pentru Excelență în Educație, a venit rândul tinerilor artiști și sportivi să le fie recunoscut talentul și să fie ajutați să înregistreze performanțe. Mol România a lansat Programul de promovare a talentelor, și tinerii din Olt putându-se înscrie până pe data de 17 iunie.

Slătineanul Petre Arnăutu se numără printre cei 10 laureaţi din ţară ai Premiului Mentor pentru Excelență în Educație, ediția a 7-a, 2016. Lui i se pot adăuga și alți olteni ale căror merite să fie recunoscute și sponsorizate, de data aceasta fiind dat startul unui program adresat tinerilor sportivi și artiști.

MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat cea de-a 12-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor. Tineri sportivi și artiști cu rezultate bune din toată țara se pot înscrie în programul organizat pe bază de concurs de proiecte. Fondul total de sponsorizare este de 350.000 de lei, sumele fiind alocate tinerilor sportivi sau artiști cu vârste între 8 și 18 ani, respectiv pentru categoria de peste 18 ani, care au nevoie de susținere în scopul participării la concursuri sau achiziției de echipamente și materiale. Nn solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei

Solicitările pot fi depuse până la data de 17 iunie, iar înscrierile se pot face atât individual, cât și prin echipe sportive sau ansambluri artistice. Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Preşedintele juriului la secţiunea sport este Violeta BECLEA-SZÉKELY, campioană europeană la atletism şi doctor în sport, iar la secţiunea artă violonistul Albert MÁRKOS, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.

Petre Arnăutu – Premiul Mentor pentru Excelenţă în Educaţie