Petre Arnăutu – Premiul Mentor pentru Excelenţă în Educaţie

328

Slătineanul Petre Arnăutu se numără printre cei 10 laureaţi din ţară ai Premiului Mentor pentru Excelență în Educație, ediția a 7-a, 2016.

A obţinut cu sportivii pe care i-a pregătit în cei circa 37 de ani de antrenorat sute de medalii şi zeci de campioni balcanici, europeni şi mondiali. Antrenează cei mai buni jucători de tenis din ţară şi este slătinean. Excelenţa în educaţie i-a fost recunoscută ieri, Petre Arnăutu primind Premiul Mentor oferit de MOL România şi Fundaţia pentru Comunitate. Premiile Mentor pentru excelență în educație pentru al șaptelea an consecutiv au fost decernate în cadrul unei ceremonii organizate ieri seara la Teatrul Odeon din Bucureşti.Cei zece profesori și antrenori distinşi în cadrul acestei ediţii au fost selectați dintre cele 250 de propuneri transmise în anul 2016.

”MOL România oferă de şapte ani Premiile Mentor pentru excelenţă în educaţie, alegând astfel să recompenseze profesori şi antrenori de excepţie, care prin dăruirea şi pasiunea lor au şlefuit talente şi caractere, pregătind generaţii întregi nu numai pentru cariere de succes, ci şi pentru viaţă. Prin acordarea acestor premii ne-am dorit să le spunem tuturor acestor mentori minunaţi că le mulţumim pentru ceea ce au făcut şi fac încă pentru atâtea şi atâtea generaţii”, a declarat Camelia Ene, director executiv MOL România.

Laureații acestei ediţii au primit câte un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de artistul plastic Ioan Nemțoi, și câte un premiu în valoare de 8.000 de lei.

“Mi-a plăcut ca din mâinile mele să iasă sportivi buni”

Antrenor emerit al lotului naţional de tenis de masă, primul cetăţean de onoare al municipiului Slatina, Petre Arnăutu este un descoperitor şi şlefuitor de talente care a reuşit să aducă României numeroase titluri de campioni şi trofee la open-uri importante de peste hotare. Spune că un antrenor bun trebuie mai întâi să ştie să selecteze copiii capabili de performanţă şi apoi să ştie cum să-i pregătească pentru performanţă.

“Mi-a plăcut să fac ceva ca din mâinile mele să iasă sportivi buni, lucru pe care, de altfel, l-am reuşit. Prin ambiţie, dăruire, prin sacrificiul pe care l-am făcut, am reuşit să depistez şi să pregătesc sportivi care ulterior au ajuns mari campioni. Sunt un antrenor care cred că ştiu ce să fac ca să pot să ajung cu sportivii mei la rezultate foarte bune, lucru care s-a întâmplat de foarte multe ori. Să poţi să faci mari performanţe, în primul rând trebuie să ştii să selecţionezi copii cu calităţi reale, cu calităţi specifice și calităţi generale pe care trebuie să le aibă pentru a putea practica acest sport la nivel înalt. Este foarte important să ai materia primă adecvată pentru marea performanţă şi copilul cu dorinţă de a face acest sport la nivel înalt. 90- 95% este muncă, de+abia după 95% muncă intervin celelalte calităţi”, a mărturisit anrenorul în videoclipul de prezentare a laureaţilor.

VEDEŢI AICI:

 

 

Adina, cea mai bună performanţă

A dat ţării numeroase campioane, obţinând performanţe cu Bernadette Szocs (triplă campionaă europeană junioare), Irina Ciobanu, Bernadett Balint, Roxana Istrate, Andreea Roşca, în preyent cu Andrea Dragomna şi Adina Diaconu, însă cea mai bună jucătoare a sa este tot o slătineancă, o mândrie pentru comunitate. Iar cariera Adinei continuă, alături de antrenorul de excepţie.

După ce a obținut, la finele anului trecut, titlul mondial la tineret și la începutul lui 2017 pe cel european de tineret, sportiva antrenată de Petre Arnăutu s-a impus și la senioare, la acest început de an, devenind campioană națională.

https://realitateaoltului.ro/2017/03/14/adina-diaconu-regina-tenisului-de-masa-romanesc/

Şi alţi olteni pot fi Mentori

Laureații Premiului Mentor pentru Excelență în Educație, ediția a 7-a, 2016 sunt:

Nicolae Antonescu, profesor de vioară, București

Petre Arnăutu, antrenor tenis de masă, Slatina

Bogács Nóra Ágnes, profesor de limbă și literatură maghiară, Miercurea Ciuc

Csiszár Ferenc, antrenor de scrimă, Satu Mare

Elvira Groza, profesor de filozofie, Oradea

Pető Mária, profesor de fizică, Sfântu Gheorghe

Constantin Radu, antrenor de gimnastică ritmică, Iași

Elena Valeria Teoteoi, profesor de chimie, Târgu Jiu

George Florian Zamfir, profesor de muzică, Craiova

Mihaela Eleonora Zamfirescu, profesor de pian, București

Şi alţi olteni de excepţie pot fi Mentori. Deja organizatorii programului – MOL România și Fundația pentru Comunitate – au anunțat lansarea ediției a opta, 2017, a programului. Nominalizările se pot depune până la data de 31 Decembrie 2017, iar oricine poate face aceste nominalizări.