44 de olimpici de la Minulescu, calificați la fazele naționale, doi la internaționale. LISTA olimpicilor

1794

În topul liceelor din județ cu rezultate școlare de excepție, Colegiul Național Ion Minulescu Slatina reușește anul acesta performanța ca elevii săi să reprezinte județul la aproape toate disciplinele școlare, cu 44 de calificări, iar două eleve să reprezinte România la trei competiții internaționale.

A devenit o obișnuință pentru județ ca mare parte dintre elevii calificați la fazele naționale sau internaționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare să învețe la Colegiul Național Ion Minulescu Slatina. Iar anul acesta este unul cu rezultate de top, colegiul slătinean întregistrând nu mai puțin de 44 de calificări la 15 olimpiade, dar și două participări la competiții de nivel internațional.

Cele mai multe reprezentări ale județului se înregistrează la matematică, la care s-au calificat șapte elevi, iar la informatică cinci. Pentru aceste performanțe trebuie felcitați nu numai elevii, ci și profesorii îndrumători.

“Participarea la olimpiadele școlare pe discipline reprezintă unul din indicatorii pe care îi avem în vedere atunci când facem evaluarea calitativă a educației în Colegiul Național Ion Minulescu. În acest an, elevii noștri ne-au mulțumit, ne-au fericit. Avem 44 de participanți la olimpiadele naționale pe discipline, 44 de “mucenici”, care au depus eforturi susținute alături de corpul didactic care i-a pregătit. Cred că și la fazele naționale ce se vor desfășura în perioada vacanței de primăvară vom obține rezultate deosebite”, ne-a declarat Carol Kovacs, directorul colegiului.

Două eleve, componente ale loturilor României, au reprezentat în această perioadă țara noastră la olimpiade internaționale. Astfel, Ramona Deaconu participă la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO), de la Zurich, Eleveția. Ea s-a calificat și la naționala de matematică.

O elevă din Slatina în lotul României la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

Alexandra Crau a participat recent la Olimpiada Internațională Sulmona Certamen Ovidianum Sulmonese, iar în luna mai va participa la Olimpiada Internațională Arpino Certamen Ciceronianum Arpinas. Ea s-a calificat și la naționala de limba latină.

O slătineancă, la Concursul Internațional de Limba Latină din Sulmona, Italia