Zeci de olteni înscriși la Magistratură

149

Printre cei 1.150 de candidați care s-au înscris la concursul în Magistratură se numără și zeci de olteni. Prima probă va fi susținută pe 9 aprilie.

30 de olteni au fost declarați admiși după ce au îndeplinit condițiile de înscriere la concursul organizat prin Institutul Național al Magistraturii. Lista finală a celor care vor intra în examen va fi afișată pe 3 aprilie, după soluționarea contestațiilor de către Plenul CSM.

La concursul din acest an s-au înscris 1150 de candidați, care aspiră pentru ocuparea unuia dintre cele 85 de posturi de judecător la judecătorii și 43 posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii puse la bătaie anul acesta. Printre ele, un singur post de judecător la Curtea de Apel Craiova, și acela la Judecătoria Baia de Aramă. Cei care vot fi numiți într-un astfel de post au interdicția de a-l părăsi timp de trei ani.

La acest concurs au putut candida numai licențiați în drept care au îndeplinit cel puțin 5 ani una dintre funcțiile descrise expres și limitativ în art. 33 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Prima probă de concurs va fi organizată pe 9 aprilie- proba scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoștințelor juridice la următoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal. Următoarea probă va avea loc pe 23 aprilie- test de verificare a raționamentului logic, iar în perioada 8- 21 mai va fi susținut interviul. Rezultatele finale vor fi aflate pe 22 mai.