O nouă față pentru esplanadă, “viziunea Moț”

586

La doar un an de la recepția finală, esplanada Slatinei este inclusă într-un nou plan de… refacere.

Primarul Slatinei a prezentat ieri priorităţile administrației municipale pentru perioada următoare, investiţii care vor fi susţinute din bugetul de circa 210 milioane lei al municipiului. Printre acestea se numără și un studiu de fezabilitate privind reabilitarea și modernizarea esplanadei după “viziunea Moț”, cel mai ambițios proiect  al municipiului după “viziunea Vâlcov”.

Începute în 2007, lucrările la esplanada Slatinei și expo-parc, ce au înghițit peste 20 de milioane de lei și pentru care s-au schimbat mai multe echipe de constructori, s-au derulat lent și prost. Abia anul trecut a fost făcută recepția finală, în condițiile în care artezienele au întâmpinat numeroase probleme de funcționare, iar plăcile de granit ori s-au spart, ori se mișcă. Așa se face că la un an de la recepție, se impun reabilitări. Nu este un moft al actualului primar și nici vorba doar de o viziune diferită față de înaintași, ci mai mult de o necesitate.

„Toate planurile pe care le avem pentru evenimentele pe care vrem să le desfăşurăm pe Esplanadă trebuie incluse într-o viziune. La ceastă oră, vrem ceva modular, care să se preteze fiecărui specific al evenimentului. Să o putem muta şi adapta la ceea ce vrem. Aici trebuie să vină un arhitect şi să ne spună ce putem face”, a declarat Emil Moţ.

Esplanada, pericol pentru copii