Știi să cânți vocal sau la un instrument? Se caută Vocea Romanațiului!

209
Andrei Ionescu, câștigătorul ediției a-II-a a Festivalului Interjudețean ”Vocea Romanațiului”. Foto: Adevărul Caracalean

Orice elev cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani, care cântă vocal sau la un instrument, singur sau cu formația/ grupul, din regiunea Oltenia, poate deveni Vocea Romanațiului. Înscrierile au început deja.

Romanațiul caută cele mai bune voci ale regiunii. Fie că le place să cânte vocal sau la un instrument, singuri sau cu grupul ori formația, muzică populară, ușoară sau folk, elevii școlilor din toate județele Olteniei pot deveni Vocea Romanațiului. Condiția este să știe să cânte, să aibă vârste cuprinse între 6 și 15 ani, iar melodiile alese să fie adecvate vârstei și în concordanță cu secțiunile concursului. Organizatorul, Colegiul Național Ioniță Asan Caracal, nu percepe nicio taxă de participare, ci urmărește cultivarea interesului pentru muzica de calitate, cunoașterea repertoriului național și internațional, precum și familiarizarea elevilor cu elemente specifice muzicii.

Festivalul Regional de Interpretare vocal- instrumentală, ajuns la ediția a III-a, va fi organizat pe 29 martie, startul înscrierilor fiind dat pe 9 martie. Doritorii se pot înscrie până pe 27 martie, prin trimiterea unei melodii în format MP3- pozitiv. Juriul va nota intonația, ritmul, interpretarea, dar și ținuta scenică și frumusețea și autenticitatea costumului popular.