Programarea on-line ia locul bonului de ordine la Înmatriculări

648

De mâine, orice oltean care dorește să-și înmatriculeze autovehiculul nu se va mai prezenta la ghișeele serviciului de permise și înmatriculări pe baza unui bon de ordine, ci în urma unei programări on-line, printr-o aplicație accesată de pe pagina de internet a Prefecturii Olt.

Dacă de la mijlocul lunii ianuarie Permisele s-au modernizat prin autoprogramarea electronică a candidaților pentru proba de traseu, acum a venit și rândul Înmatriculărilor să intre în era informaticii. Începând de mâine, sistemul de e-ticketing prin care cetăţenii vin şi obţin un bon de ordine, ca o „programare“, va fi suspendat, locul lui fiind luat de o aplicație de programare online. “Prefectul județului Olt aduce la cunoștință că la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Olt va fi lansată, începând cu data de 1 martie 2017, aplicația de programare on-line pentru efectuarea de înmatriculări de autovehicule. Aplicația va fi accesată de pe pagina de internet a Instituției Prefectului – Județul Olt (www.prefecturaolt.ro), urmând ca după efectuarea programării să confirme sau să infirme programarea prin accesarea link-urilor primite pe e-mail-ul declarat. Persoanele care au făcut programare prin sistemul e-tiketing se vor prezenta în continuare la ghișeele serviciului, la datele pentru care au făcut programările.”, a anunțat Prefectura Olt prin intermediul unui comunicat de presă.

Pentru programarea on-line dosarele se vor prelua astfel: zilnic, între orele 08.30 – 09.30, la ghișeul nr.2, iar lunea și miercurea, între orele 08.30 – 16.00, la ghișeul nr.3 -ghișeu special înființat pentru simplificarea procedurilor administrative aplicabile în relația cu solicitanții.

Reamintim că începând cu data de 16 ianuarie, candidaţii care susţin examenul pentru obţinerea permisului de conducere îşi pot alege singuri data la care vor da proba de traseu. Autoprogramarea se face printr-o aplicație informatică. Imediat după susţinerea probei teoretice, candidaţii îşi pot programa traseul, chiar în sala de examen.