Judecătoarea lui Băsescu, exclusă din magistratură

61
Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură

Secţia pentru judecători din cadrul Consiliul Superior al Magistraturii a decis astăzi, cu unanimitate de voturi, excluderea judecătoarei Cameila Bogdan din magistratură. estea săptămânii în România. Aceasta a fost acuzată de Mugur Ciuvică de incompatibilitate în dosarul ICA. Totul după ce s-a dovedit că fosta judecătoare a dat în dosarul amintit câştig de cauză Ministerului Agriculturii după ce a activitatea sa de lector a fost usţinută financiar chiar de instituţia amintită.

După această decizie, multe dosare celebre ar putea fi redeschise. Printre nume grele ajunse în spatele gratiilor în urma deciziei Cameliei Bogdan se numără: Dan Voiculescu,Gheorghe Mencinicopschi,Corneliu Popa,Sorin Pantiş,Sorin Ovidiu Vîntu, George Copos, Marian Iancu,Mihai Stoica, Gică Popescu, Ioan Becali, Victor Becali, Cristi Borcea, Jean Pădureanu şi Gigi Neţoiu. Multe dintre cauzele în care aceştia au fost condamnaţi ar putea fi revizuite, iar inculpaţii ar putea avea câştig de cauză.

Fosta Judecătoare aa declarat că nu se consideră vinovată de faptele imputate de CSM şi că va ataca în instanţă deciyia de excludere din magistratură.