Pachetele cu alimente de la UE, la a treia strigare la Slatina

260

Primăria Slatina a demarat astăzi acțiunea de redistribuire a pachetelor cu alimente către beneficiarii Programului operațional ”Ajutorarea persoanelor defavorizate”. Fie că au mai ridicat sau nu pachete cu alimente, în această etapă se pot prezenta 2300 de slătineni.

Începând de astăzi și până pe 31 ianuarie, slătinenii sunt așteptați de către primărie să ridice pachetele cu alimente distribuite în cadrul programului de ajutorare a persoanelor defavorizate. Este vorba de 4655 de cutii rămase nedistribuite anul trecut. Aceasta este cea de-a treia etapă de distribuire la Slatina, după cele din vara trecută și toamnă, administrația municipală a rămas cu alimentele în depozit. La I tranșă s-au dat 7.336 cutii (câte 2 cutii), la a II-a tranșă s-au impărțit 2.563 cutii (1 cutie/pers). Pe listele primăriei există identificate 5682 de persoane, însă multe nu s-au prezentat să ridice cutiile cu alimente.
”Distribuirea alimentelor se va face în ordinea prezentării beneficiarilor la centrul de distribuție, până la epuizarea stocului existent. Toate persoanele ce au fost trecute pe listele inițiale – fie că au ridicat sau nu cutiile cu alimente în cadrul etapelor anterioare de distribuire -, sunt așteptate să se prezinte pentru a intra în posesia a 2 (două) cutii cu produse alimentare (8,8 kg/cutie) la cantina Colegiului Tehnic ”Ion Mincu” de pe strada Drăgănești, nr. 25 (vizavi de Cimitirul Eroilor). Programul orar de distribuire este de luni până joi, între orele 08.00 – 16.00 și, respectiv vineri, între orele 08.00 – 14.00″, declară Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina.
Pot primi alimente: familiile beneficiare de ajutor social, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, şomerii cu indemnizaţie lunară cel mult egală cu 450 lei, şomerii neindemnizați, alte persoane care au un venit pe membru de familie cel mult egal cu 450 lei/lună, toate categoriile de pensionarii cu drepturi de până la 450 lei/lună inclusiv, persoanele cu handicap grav şi accentuat.
O cutie cu alimente conține: 1 kg făină, 2 kg mălai, 400g paste făinoase, 2 l ulei, 1 kg zahăr, 1 cutie conservă carne de vită, 1 cutie conservă pateu ficat de porc, 1 kg orez, 1 cutie conservă pastă tomate, 1 pungă fasole.
Pentru persoanele netransportabile, Direcția Protecție și Asistență Socială Slatina va asigura livrarea pachetelor cu alimente la domiciliul acestora, la sesizarea unui membru al familiei sau a unei terțe persoane, la numerele de telefon – 0249/418.663, 0249/418.660.