Liberalii cred în Cioloș şi Iohannis, noi credem în români şi în proiecte!

416

Paul Stănescu are 59 de ani, este căsătorit- doi copii şi este de profesie inginer. A intrat în politica mare în urmă cu mai bine de opt ani când a candidat la şefia CJ Olt şi a câştigat alegerile în ciuda faptului că puţini erau cei care-i dădeau vreo şansă. La aproape doi ani de la preluarea şefiei judeţului, Paul Stănescu a fost ales preşedintele PSD Olt şi vicepreşedinte la nivel naţional. Sub conducerea sa, social-democraţii olteni au obţinut cele mai bune rezultate. Paul Stănescu, preşedintele PSD Olt, deschide lista organizaţiei judeţene pentru Senat, la aceste alegeri parlamentare. Vrea ca de la nivelul legislativului să contribuie la punerea în practică a programului de guvernare al partidului său, care, este convins, va schimba în bine viaţa românilor. Hotărât şi pragmatic, Paul Stănescu a anunţat că va demisiona din parlament dacă partidul său nu va fi în stare sau nu-şi va respecta programul de guvernare. Şi, după câte îl cunoaştem, o va face.

– Domnule preşedinte Paul Stănescu, PSD a obţinut la scrutinul pentru desemnarea aleşilor locali un scor electoral istoric. El vă dă dreptul să speraţi ca şi la alegerile de duminică să adunaţi majoritatea sufragiilor oltenilor. Campania electorală este pe final, aţi luat pulsul electoratului, care este procentul pe care speraţi să-l obţineţi?
– Nu îmi place să dau procente. Cred că şi la aceste alegeri scorul nostru va fi unul foarte bun. Am dus o campanie de promovare a programului nostru de guvernare, am fost printre oameni, iar feedbackul este unul bun. Electoratul din Olt este unul deja avizat cu politica pe care o fac partidele şi eu sunt convins că, şi de această dată, ne va acorda încrederea. PSD Olt va fi, cu siguranţă, din nou pe primele locuri la nivel naţional.
– În ultima perioadă, casele de sondare au dat publicităţii mai multe măsurători sociologice. Cum vi se par scorurile electorale? Reuşiţi să obțineţi la nivel naţional, prin vot direct, un rezultat aproape de 45% care să vă permită majoritatea în urma redistribuirii?
– V-am spus că nu îmi place să fac predicții. Cred însă că, împreună cu ALDE, vom face majoritate în Parlamentul României şi vom putea da un guvern care să crească din nou economia României aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată când PSD s-a aflat la guvernare.
– Cum vedeţi repartizarea obţiunilor electoratului din judeţ? Vor reuşi social- democraţii să-şi scoată susţinătorii la vot?
– Sunt convins că oltenii vor ieşi la vot şi vor alege programul nostru de guvernare, care este unul viabil, bazat pe cifre, statistici, și profesionalismul oamenilor care l-au conceput. Oamenii vor ieşi la vot pentru că sunt convinși de proiectul nostru de a guverna România. Altă cale de a mobiliza susţinătorii, eu nu văd…
– Domnule preşedinte, pentru prima dată în istoria partidului, social-democraţii au ieşit în faţă nu cu un candidat pentru funcţia de premier, ci cu un program de guvernare. Cât de eficientă a fost această nouă abordare?
– Este foarte bună observaţia dumneavoastră. Da, PSD nu pune accent pe atribuirea de funcţii anumitor persoane, ci pune accent pe un proiect realist de a guverna România, pentru români. Românii nu mai cred în omul providenţial, au avut destui lideri de acest gen care le-au înşelat aşteptările. Liberalii, aţi văzut, cred în Cioloș şi Iohannis, noi credem în români, în proiecte şi de aceea ne dorim ca toţi românii să „ Îndrăznească să creadă în România”.
– Adversarii dumneavoastră se laudă cu schimbarea clasei politice prin nominalizarea pe locurile eligibile a unor persoane care nu au mai fost în Parlament. De ce au optat social-democraţii, cu exepţia dumneavoastră, la persoane cu experienţă parlamentară?
– Aici doresc să vă contrazic. PSD are pe liste 85% candidați noi, PSD are oameni mulţi, de înaltă ţinută morală şi profesională, are oameni cu experienţă, are tineri, are o paletă întreagă de oameni bine pregătiţi din toate categoriile profesionale. După cum aţi văzut, PNL-ul nu are persoane şi atunci este nevoit să importe, au importat un premier, oameni de la alte partide, pentru a putea umple acel vid de personalităţi pe care îl au în partid. Până şi programul şi sloganul nostru de guvernare ni l-au copiat. Asta denotă, zic eu, lipsa de profesionalism şi seriozitate, dispreţ faţă de cetăţenii României.
– Domnule Paul Stănescu, sub mandatul dumneavoastră, social-democraţii olteni au avut reprezentanţi în Executiv. Se va întâmpla şi pe viitor?
– Important este să câştigăm încrederea românilor şi să ajungem la guvernare. Apoi vom vedea. Cred însă că Oltul merită în continuare să aibă oameni la cel mai înalt nivel de reprezentare.
– Sunteţi un specialist în domeniul agiculturii, aţi condus o societate de profil înainte să preluaţi administraţia judeţeană. Agricultura este unul dintre domeniile principale prin care Oltenia se poate dezvolta. Veţi da o mână de ajutor de la nivelul unei funcţii ministeriale?
– V-am spus, trebuie să aşteptăm votul românilor şi apoi vom vedea.
Expertiza mea în domeniul agriculturii, de care aţi amintit, voi încerca să o pun cât mai mult în practică şi, tot ceea ce vă pot spune acum, este că mă voi implica activ, pe acest domeniu, pentru că agricultura românească trebuie să redevină ceea ce a fost cândva: una performantă, de nivel european.
– Le-aţi promis oltenilor că, dacă vă susţin prin vot la alegerile parlamentare, veţi demisiona din Legislativ dacă social-democraţii vor face, alături de aliaţi, Executivul, iar colegii dumneavoastră nu vor transpune în practică prevederile programului de guvernare. Vă mai menţineţi această poziţie?
– Am spus că, dacă PSD va avea un premier şi se va afla la guvernare, va trebui ca într-un an de zile să se vadă că noi ne punem în aplicare programul de guvernare cu care am câştigat încrederea românilor. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci eu voi demisiona!
– Vă mulţumesc şi vă doresc mult succes!

Material electoral comandat de PSD- Filiala Olt, produs de SC Realitatea Media SRL, CUI Mandatar: 11160007